Kolacja degustacyjna z gęsiną i winami Giesche Katowice
Już 12 listopada zapraszamy do Restauracji Prodiż na wyśmienitą kolację degustacyjną, w której królować będzie gęsina i najlepsze katowickie wina. Ten duet nie tylko zaskoczy, ale i zachwyci Wasze podniebienia.
Gęsina na świętego Marcina to wspaniała staropolska tradycja, w stronę której robimy ukłon podczas naszej kolacji degustacyjnej przygotowanej przez samego szefa kuchni Restauracji Prodiż Przemysława Dołżyka.
A do gęsiny, serwowanej podczas kolacji w kilku wykwintnych wydaniach – podamy idealnie dobrane wina z Winnicy Giesche Katowice, które zaprezentuje świetna sommelier Marzena Czarnota.
Menu degustacyjne składa się z 5 dań wraz z pairingiem najlepszych win z położonej w pięknym lesie bukowym – Winnicy Giesche Katowice, gdzie z 6000 krzewów winorośli produkuje się wyśmienite wino białe, czerwone i różowe.
Miejsce kolacji jest równie wyjątkowe, ponieważ Restauracja Prodiż znajduje się w niezwykle klimatycznej Fabryce Porcelany, a pyszne menu, profesjonalna obsługa i urzekające wnętrza restauracji zyskały już ogromne uznanie Gości, co zaowocowało tytułem jednej ze 100 najlepszych restauracji w Polsce, a w plebiscycie „Mistrzowie Smaku” – tytułem najlepszej restauracji w Katowicach.
Informacje o miejscu
ul. Porcelanowa 23, 40-246 Katowice
View on Map